Затвори
Мобилен телефон
 • +49 7666 61 99 68 0
Зошто MusiX?
Бесплатна достава од 25,00 ЕУР (Германиja)Бесплатна достава од 25,00 ЕУР (Германиja)
Гаранција за враќање на парите од 30 денаГаранција за враќање на парите од 30 дена
3-годишна гаранција3-годишна гаранција
Личен советЛичен совет
25.000 производи на залиха25.000 производи на залиха
Дневни испоракиДневни испораки
Продавница
Map
MusiX Vörstetten
MusiX Vörstetten
Denzlinger Straße 4
79279 Vörstetten
voerstetten@musix.com
07666-6199680
Ту-Фр: 10h-12h 13:30-18:30
Са: 09h-16h
Патување
Map
MusiX Giebenach
MusiX Giebenach
Sägeweg 15
4304 Giebenach BL
giebenach@musix.com
061 813 11 77
Ту-Фр: 13:30-17:30
Са: 10h-16h
Патување

Најчесто поставувани прашања

 • Јас веќе имам профил, но повеќе неможам да се најавам.
  Ова може да е предизвикано од повеќе причини:
  1. Вашата лозинка е погрешка: Променете ја овде.
  2. Доколку вашиот профил е креиран со постара емаил адреса. Во тој случајтреба да направите нов профил или да не контактирате нас за да провериме дали е можно ја промениме вашата стара емаил адреса со нова.
  3. Доколку сеуште неможете да се најавите, проблемот може да е предизвикан од "колачињата" во вашиот интернет пребарувач. Едноставно избришете ги сите колачиња" во вашиот интернет пребарувач.
   Доколку сеуште неможете да се најавите на нашата веб страница, ве молиме контактирајте не преку емаил или телефон.
 • Која е постапката/чекорите која се порачува онлине?
  1. Доколку нарачате производи.
  2. За плаќање, одберете или безбедно-онлајн плаќање со кредитна картичка или банкарски трансфер.
  3. После потврда на нарачката, преку е-маил ќе добиете автоматска потврда.
  4. Вашата нарачка тогаш ќе биде процесирана во рок од 1-2 часа од нашите вработени (работно време). Тогаш ќе добиете втора конфирмација и фактура на вашата емаил адреса.
  5. Вашата нарачка ќе биде испратена откако ќе ја добиеме уплатата. За банкарски трансфер, ќе ви испратиме емаил порака со конфирмација откако ќе ја добиеме вашата уплата.
 • Кога и како вршиме достава на производи?
  • Ние вршиме достава на производи секој ден од Понеделник до Петок за време на работни часови. Пратките (помали од 33кг) кои ги доставува DHL или пошта (дополнителен трошок од 2 швајцарски франци) обично се доставуваат следниот ден после испораката (работни денови).
  • Пратките ги доставува DHL, пошта или транспортна компанија до Вашата влезна врата, а не до вратата на вашиот апартман (доколку е лоциран во повисоките катови).
 • Дали може да ме информирате кога одредер производ пристигнува на залиха?
  Да. Доколку сте заинтересирани за производ кој моментално го нема на залиха, ние можеме да ви испратиме автоматско известување веднаш штом производот пристигне на залиха кај нас.

  Во итни случаи ние исто така можеме да ве побараме преку телефон веднаш штом производот биде достапен.

  Во случај на нарачка со ваше превземање, ќе добиете емаил порака веднаш штом сите производи од вашата нарачка бидат достапни на залиха. (Доколку сакате, ние можеме исто така да ја маркираме нарачката како "делумна достава" како би можеле да добиете емаил порака секогаш кога некој нарачан производ пристигне на залиха).

 • Производот е достапен во ограничени количини. Како се доделува на потрошувачите?
  Распределбата на производите се врши на начин "прв дојден-прв услужен". Тоа значи дека, потрошувачот кој прв нарачал (и платил) е следен за да го добие производот.

  Ние секогаш се трудиме да ги идентификуваме потенцијалните одлагања и секогаш се трудиме да обезбедиме навремена залиха за доволно производи. Меѓутоа, се случува да некој производ во меѓувреме се распродаде, конкретно кога се работи за нови производи кои излегуваат на пазарот.

 • Мојот производ е расипан - како да пријавам?
  Важно: Многу е важно да не контактирате пред да ни го испратите производот назад.
  Please read the information below regarding warranty.
  • Секогаш прво контактирајте не. Кога ќе ни испратите објаснување што не е во ред со производот, ние можеме да го процесуираме проблемот многу побрзо и поефикасно.
  • Ние ги подготвуваме гаранциите со нашиот одговорен сервис-центар и ве известуваме по е-маил во кој е опишано каде да го испратите вашиот неисправен производ.
  • Се разбира, вие можете да го испратите производот директно во нашиот сервис-центар. Испраќањето на производот во нашиот сервис-центар ќе ја забави целата постапка и ќе доведе до несакани трошоци.
  • Единствени исклучоци се додатоци, користена опрема, поправки и аксесоари како што се батерии/жици,лампи, итн.
 • Гаранција: кој ги плаќа дополнителните трошоци?
  Доколку ништо не е наведено, тогаш се работи за "донеси назад" гаранција. Тоа значи дека:
  • Гаранцијата ги покрива трошоците за поправката во сервис-центарот.
  • Трошоците за достава до сервис-центарот ги плаќате вие.
  • Враќањето назад то потрошувачот е покриено со гаранцијата.
 • Како функционира гаранцијата 30 дена поврат на сретствата?
  returnMX400.jpg

  Ние ја нудиме оваа гаранција како дополнителна услуга почнувајќи од 2016!

  Гаранцијата ги опфаќа нарачките за сите производи кои се означени како "на лагер", "преднарачка" или "ќе биде нарачано наскоро" во нашата веб продавница. Исто така оваа гаранција може да биде достапна и за други производи после прелиминарен договор.

  Ве молиме контактирајте ја нашата корисничка поддршка (return@musix.com) за да договорите детали како што се адреса, метод за рефундирање итн. пред да ни испратите назад некој произдов. Производите генерално треба да ни бидат испратени преку пошта на нашата адреса. Производите треба да бидат вратени назад спакувани во оригиналното пакување, "како нови", без никакви оштетувања вклучувајки ги и сите додатоци. Потрошувачот ке биде рефундиран во рок од 14 дена после примање на производот од наша страна.

  Дополнителна такса може да биде наплатена доколку вратениот производ или оригиналното палување се непотребно оштетени.

  Следната група на производи е исклучена од гаранцијата 30 дена поврат на средства, од очигледни причини:

  Користени дувачки инструменти (brass/reed), усни хармоники, одредени слушалки ("во уво"), интензивно користени микрофони и спакувани уреди, дополнителни уреди како батерии, лампи. Производи кои се направени по нарачка на потрошувачот, како на пример мебел за студио, акустични пиана, преносни кутии, инструменти по нарачка можат да бидат вратени само после претходен договор. Исто така оваа гаранција не важи за производи како што се софтвер или софтверски производи каде што налепницата е оштетена или софтверот е инсталиран/преинсталиран/активиран од страна на корисникот.

  Ве молиме забележете дека, нарачани и платени со Payolution не подлежат на 30 дена поврат на средства гаранцијата.

 • Што означува "3 годишна гаранција"?

  Ние овозможуваме продолжена 3 годишна гаранција за сите потрошувачи, започнувајќи од 16.09.2016 или подоцна. Доколку некој производ е набавен од кај нас и е неисправен а таа неисправност не е предизвикана од пролонгирана и неправилна употреба, ние ќе ви обезбедиме поправка без дополнителни трошоци, или ќе ви го замениме производот со соодветен. Доколку релевантна замена на производот не е возможна, парите платени за нарачката ке ви бират вратени.

  Дефектите предизвикани од истрошеност се покриени со оваа гаранција во случај кога за производот е обезбедена адекватна грижа од важа страна и производот не бил изложен на прекумерни напрегања.

  Производи кои не се покриени со оваа гаранција се потрошни уреди како батерии, вакум лампи, жици инт.

  Оваа гаранција е "врати-назад" гаранција. Ве молиме контактирајте ја нашата корисничка поддршка за да ги договорите деталите пред да ни го вратите производот.

 • Гаранција. Што треба да знам за 1-годишна гаранција?

  Гарантниот рок за користени произвидо, воглавно (но не исклучиво) производи со состојба означена како "Б-залиха", "Прилика", "Демо" или "користено", е 12 месеци според Швајцарските закони.

  Во согласност со гаранциските услови/исклучоци (и состојба) означени како четврти го генералните услуви (секција 3-годишна гаранција), следните точки исто така (не исклучиво) се исклучени:

  • Дефекти кај производот предизвикани од не придржување кон условите за користење, поголем напон или несоодветна грижа.
  • Дефекти на производот означени во описот (текст и/или фотографија) во моментот на нарачка или пренесени вербално од наш агент за продажба или наше лице.
  • Дефекти на производот предизвикани од употреба на додатоци или резервни делово кои не се оригинални или не се наменети за таква употреба.
  • Дефекти на производот предизвикани од трети страни и генерачна штета предизвикана од неправилна употреба или директно оштетување на производот, покриена од личното или бизнис осигурување на производот.

  Барањето за активирање на гаранција мора да биде поднесено во гарантниот период. Сите останати барање, дали директни или индиректни, не се одобруваат. Гарантниот период не се обновува ниту пак се продолжува за време на гаранцијата на овој производ. Само првата нарачка е осигурана со гарантен рок и истата неможе да биде реиздадена, доделена или префрлена.

 • Изјава за приватност

  Изјава за приватност
  Обезбедуваме дека прибирањето и обработката на лични податоци се вршат во согласност со барањата на швајцарското законодавство за заштита на податоците. Во сите области во врска со понудите преку Интернет, ние користиме сеопфатни ресурси и преземаме организациски мерки за заштита на неовластен пристап, манипулации и загуба на податоци.

  Пристап до информации на нашите јавни веб-страници
  Во принцип, за барање информации на нашите јавни веб-страници нема потреба од претходно идентификување на посетителот. За статистички цели и за оптимизирање на нашите понуди, техничките податоци на уредите за пристап можат да се снимаат и обработат. Ова се однесува на следниве спецификации:

  • Датум и време на барање на веб-страница
  • Тип на прелистувач, користени поставки за верзија и јазик и инсталиран оперативен систем
  • Големината на екранот во инсталираната опрема за приказ
  • IP-адреса на терминалот или пристап до Интернет

  Ако ги посетувате веб-страниците на трети страни преку линкови на ${OurWebAddress} ја напуштате нашата сфера на влијание и со тоа обемот на примена на оваа директива.

  Комуникација на лични податоци во јавниот домен
  Со слободно известување за вашите лични податоци, на пр. преку записи во прашалник или формулар за нарачка, вие се согласувате за чување и обработка на вашите податоци. Податоците ќе бидат чувани недостапни за трети лица. Употребата на собраните податоци ќе биде ограничена на апсолутно неопходни информации и ќе се користат и чуваат само за обработка на потребната постапка. Преминувањето на други лица или организации нема да се случи без ваша согласност.

  Употреба на веб-страници во приватниот сектор
  Ние им нудиме на нашите клиенти пристап (преку Најава) до лични податоци и сродни услуги. Користењето на овие услуги се одвива во согласност со условите објавени на ${OurWebAddress}.

  Комуникација преку е-пошта
  Ако користите една од нашите објавени адреси за е-пошта за да не контактирате, вие експлицитно не овластувате да ви одговориме преку истиот канал на адресата на испраќачот или друга адреса. Е-поштата ќе биде испратена некриптирана преку јавниот интернет и евентуално достапна, видлива и лесна за манипулирање со трети страни. Затоа комуникацијата преку е-пошта не е соодветна за пренесување на доверливи информации.


Не го продајдовте одговорот?

Зошто MusiX?
 • Бесплатна достава од 25,00 ЕУР (Германиja)
 • Гаранција за враќање на парите од 30 дена
 • 3-годишна гаранција
 • Личен совет
 • 25.000 производи на залиха
 • Дневни испораки
Вашите поставки